Borotválkozó szappan

Már régóta tervezem ezt a szappant, mivel a párom teljes elégedettséggel használ egy hasonlót már több, mint egy éve. Igaz, hogy ő nem túl jó referencia borotválkozás terén :-), mindenesetre kellően válogatós... így ha neki bejött, gondoltam most már tényleg itt az ideje, hogy legyen egy saját verzió is.
Valamennyi borotválkozó krémnek, habnak az a fő célja, hogy előkészítse, megpuhítsa a szőrzetet, hogy a penge kisebb ellenállásba ütközzön, a végén viszont nem mindegy, hogy  kiszáradt, leharcolt bőt hagy-e hátra, vagy egyben ápol is, ami ugye nem utolsó szempont borotválkozás után. 

Régen borotvaszappant használtak erre, amit vizes borotvapamaccsal vittek fel a szőrszálakra. Később feltalálták a borotvakrémet, amely egy fokkal kényelmesebbé tette a borotválkozást, majd jöttek a ma is legkeresettebb borotvahabok, amelyekkel (a pamacsok kiiktatása révén) még kényelmesebbé válhatott a reggeli procedúra. A minőségi különbségeket - mint a kozmetikumoknál általában - azonban elsősorban az összetevőkben kell keresni. A haboknál eleve mínuszt jelent az alumínium flakon és a környezetkárosító habosító hajtógáz, ugyanakkor számos szintetikus és problémás anyag is találhatók az összetevők között.

A borotválkozó szappanomat is első sorban az ápoló összetevők jegyében állítottam össze: került bele olívaolaj, kókuszvaj, ricinusolaj, sheavaj,lúg, gyógynövény (csalán, kamilla, körömvirág) főzet és illóolaj. Az eredménye lágy, krémes habzás és extra ápoló hatás. Ezektől a szappanoktól ne olyan dús habzást várj, mint a megszokott haboknál. Krémes habja van, mely sokkal jobban fepuhítja a szőrszálakat. 

1 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése